Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο του Τσέτσου Σταύρου
Images

Ο ανεμόμυλος

Παραδοσιακοί ανεμόμυλοι από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στα ελληνικά νησιά. Πριν από αρκετά χρόνια οι άνθρωποι κυρίως των νησιών χρησιμοποιούσαν τους ανεμόμυλους για να αλέθουν το σιτάρι τους, να το κάνουν αλεύρι και ύστερα ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα. Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνουμε ότι γύριζαν με την ενέργεια του ανέμου ο οποίος σχεδόν ποτέ δε λείπει από τα νησιά.

0 σχόλια: