Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο του Τσέτσου Σταύρου
Images

Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα Ε΄ Δημοτικού

Τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας είναι τα δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, κ.τ.λ.), ελιές-λάδι, σταφύλια-κρασί, εσπερειδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια), βιομηχανικά φυτά (καπνά, βαμβάκι, ζαχαρότευτλα), λαχανικά, διάφορα άλλα φρούτα (αχλάδια, κεράσια, ροδάκινα) κ.τ.λ. Ένα μέρος αυτών των προϊόντων εξάγονται στο εξωτερικό. Η εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων βοηθά πάρα πολύ την οικονομία της χώρας μας.
Φυτεία καπνού

                                                                     Πορτοκαλεώνας
                                                                  Φυτεία βαμβακιού
                                                                Φυτεία καλαμποκιού
                                                            Φυτεία ζαχαρότευτλων
Εδώ θα δεις το χάρτη των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας. Μπορεις να βάλεις τον κέρσορά σου σε κάθε προϊόν και να το δεις σε μεγέθυνση το όνομά του.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει πόση και ποια θα είναι η αγροτική παραγωγή γιατί αυτό εξαρτάται πάντα από τις καιρικές συνθήκες και από τις ασθένειες που εμφανίζουν τα φυτά ή τα δέντρα.
Οι ασθένειες αλλά και οι καιρικές συνθήκες είναι δύο από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντούν οι Έλληνες αγρότες. Άλλη μια δυσκολία που συναντούν οι αγρότες είναι η εύρεση μιας τιμής πώλησης των προϊόντων τους που να τους συμφέρει. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά το κράτος έχει δημιουργήσει την ΕΛΓΑ, υπηρεσία που αποζημιώνει τους αγρότες όταν η παραγωγή τους καταστρέφεται από χαλάζι, παγωνιά κ.τ.λ. και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που δίνουν καλύτερες τιμές πώλησης στους αγρότες. Επίσης υπάρχει και το ταμείο των αγροτών ΟΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων).
Οι Έλληνες αγρότες τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν καλύτερες τεχνικές καλλιέργειες για να μπορούν τα προϊόντα τους να είναι ανταγωνιστικά στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό π.χ. βιολογικές καλλιέργειες (δες το video). 
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν να καταναλώσουν βιολογικά προϊόντα με στόχο να αποφύγουν να καταναλώσουν αγροτικά προϊόντα που παράχτηκαν με τη χρήση λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων.

0 σχόλια: