Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο του Τσέτσου Σταύρου
Images

Η κτηνοτροφία και η αλεία στην Ελλάδα Ε΄ Δημοτικού

Στη χώρα μας η κτηνοτροφία είναι αρκετά αναπτυγμένη. Υπάρχουν δύο ειδών κτηνοτροφίες. Η κτηνοτροφία ελεύθερης βοσκής, όπου τα ζώα βόσκουν ελεύθερα και η σταβλισμένη κτηνοτροφία. όπου τα ζώα εκτρέφονται σε σταύλους. Τα ζώα που εκτρέφονται στη χώρα μας είναι τα πρόβατα, οι αίγες (τα κατσίκια), οι αγελάδες και οι χοίροι. Τα παραπάνω ζώα εκτρέφονται και σε ορεινές (περισσότερο πρόβατα και αίγες), αλλά και σε πεδινές περιοχές (περισσότερο αγελάδες, χοίροι).
Κατσίκια ελεύθερης βοσκής
                                              
Πρόβατα ελεύθερης βοσκής

Αγελάδες ελεύθερης βοσκής

Σταβλισμένοι χοίροι

Σταβλισμένα πρόβατα
Σταβλισμένες αγελάδες
Εκτός από την κτηνοτροφία αναπτυγμένη αρκετά είναι η πτηνοτροφία και η μελισσοκομία.



Οι έλληνες παραγωγοί κυρίως της σταβλισμένης κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας χρησιμοποιούν σύγχρονα μηχανήματα για την παραγωγή γάλακτος και κρέατος, καθώς επίσης και για τον καθαρισμό των στάβλων. Πολλές φορές ορισμένοι παραγωγοί χρησιμοποιούν ορισμένες ουσίες, τις ορμόνες γαι την πάχυνση των σταβλισμένων ζώων και πτηνών ή για περισσότερη παραγωγή γάλακτος, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα συη δημόσια υγεία.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα αγροτική ασχολία στην Ελλάδα είναι η μελισσοκομία
Η αλιεία είναι μια άλλη μεγάλη ασχολία στην πατρίδα μας. Η χώρα μας, ως γνωστόν, βρέχεται  στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα (εκτός από τα νησιά της). Αυτό βοήθησε πάρα πολύ στην ανάπτυξη της αλιείας στη χώρα μας από τα αρχαία χρόνια. Εκτός από την αλιεία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ και η ιχθυοκαλλιέργεια.
Ανεμότρατα

Αλιευτικό πλοίο

Ιχθυοκαλλιέργεια


0 σχόλια: