Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο του Τσέτσου Σταύρου
Images

Οι υπηρεσίες στην Ελλάδα Ε΄ δημοτικού

Για την ικανοποίηση των διαφόρων αναγκών των πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά και αυτών που επισκέπτονται τη χώρα μας παρέχονται διάφορες υπηρεσίες. Με τις υπηρεσίες αυτές η ποιότητα ζωής του πολίτη από τη μια είναι καλύτερη και από την άλλη ένα κράτος δείχνει ότι σέβεται τους πολίτες του. Αυτές οι υπηρεσίες είναι οι παρακάτω:
Οι υπηρεσίες που βλέπεις προσφέρονται είτε από το δημόσιο (κράτος) είτε από ιδιώτες.
Ας τις δούμε όμως αναλυτικά ξεκινώντας από την υγεία η οποία είναι και η πιο σημαντική. Στη χώρα μας παρέχονται υπηρεσίες υγείας από τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τα κέντρα άμεσης βοήθειας που εκτός από την άμεση υποστήριξη των ασθενών τους μεταφέρουν και στα νοσοκομεία. Επίσης τα φαρμακεία που υπάρχουν σε όλες τις αστικές περιοχές και στις περισσότερες ημιαστικές ικανοποιούν τις ανάγκες των πολιτών για φάρμακα.

Φαρμακείο
Το Δημόσιο Νοσοκομείο του Βόλου
Ασθενοφόρο του κέντρου άμεσης βοήθειας

 Μια άλλη υπηρεσία την οποία έχουν ανάγκη οι πολίτες που διαμένουν στης Ελλάδα είναι η εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι δημόσια και ιδιωτική για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δημόσια γαι την ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση.
Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης
Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας που και αυτοί προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες όπως οι τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικής ενέργειας, ενέργειας φυσικού αερίου, μεταφορά με το σιδηρόδρομο κ.τ.λ. Σήμερα όμως οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι μόνο δημόσιες αλλά και ιδιωτικές. Την ηλεκτρική ενέργεια δεν την προσφέρει μόνο η ΔΕΗ αλλά και ιδιωτικές εταιρείες, τις τηλεποικοινωνίες δεν τις προσφέρει μόνο ο ΟΤΕ αλλά και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες.

Οι Ο.Τ. Α (οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης) προσφέρουν υπηρεσίες για τις ανάγκες των πολιτών που έχουν τοπικό χαρακτήρα όπως: παροχή ύδρευσης, υπηρεσία αποχεύτευσης, αποκομιδή σκουπιδιών, δημιουργία χώρων αναψυχής για παιδιά και μεγάλους κ.τ.λ.






Οι τράπεζες είναι υπηρεσίες κρατικές και ιδιωτικές οι οποίες εξυπηρετούν τους πολίτες στην κατάθεση των χρημάτων τους, στη δανειοδότηση των πολιτών  κ.ά.
Ο τουρισμός
Τον τουρισμό αποτελούν οι υπηρεσίες εκείνες, οι οποίες ασχολούνται με τις μετακινήσεις των ανθρώπων που γίνονται για ψυχαγωγικούς, ενημερωτικούς και μορφωτικούς λόγους. Η Ελλάδα είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά χώρα. Το πανέμορφο ελληνικό περιβάλλον με δύο χιλιάδες μαγευτικά νησιά και τα εκπληκτικά αρχαία μνημεία προσελκύουν κάθε χρόνο αρκετά εκατομμύρια τουρίστες. Για τη σωστή εξυπηρέτηση αυτών των επισκεπτών οι τουριστικές υπηρεσίες της χώρας μας πρέπει να είναι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό οργανωμένες.

Η ναυτιλία
Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες στράφηκαν στη θάλασσα και ανέπτυξαν τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Σήμερα ο εμπορικός μας στόλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επομένως οι ελληνικές ναυτιλιακές υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται με τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζονται αμέσως και χωρίς εμπόδια τα προβλήματα των ναυτικών μας και των επιβατών των πλοίων.

Οι μεταφορές
Στην Ελλάδα οι άνθρωποι μετακινούνται με πολλά μέσα μεταφοράς: αστικά λεωφορεία, λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, ταξί, τρένα, πλοία, αεροπλάνα κ.τ.λ. Επίσης οι μεταφορές των προϊόντων εκτελούνται με τρένα, πλοία, αεροπλάνα, φορτηγά κ.λ.π. Για τη μετακίνηση των πολιτών και τη μεταφορά των προϊόντων δεν αρκούν μόνο τα μέσα αλλά απαιτείται και πολύ καλό μεταφορικό δίκτυο (δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια). Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας είναι επαρκής και στο μεταφορικό δίκτυο.
Μ.Μ.Ε.
Τα  Μ.Μ.Ε (μαζικά μέσα ενημέρωσης) είναι υπηρεσίες έντυπες ή ηλεκτρονικές ( εφημερίδες, τηλεόραση, διαδίκτυο, περιοδικά) που παρέχουν ενημέρωση στους πολίτες.
Εμπόριο
Αποτελείται από υπηρεσίες (καταστήματα) που προσφέρουν στους κατοίκους της χώρας μας τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης κ.τ.λ

0 σχόλια: