Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο του Τσέτσου Σταύρου
Images

Δέκα συμβουλές για να οικοδομήσουμε τη σωστή ανατροφή των παιδιών


Η ανάπτυξη καλού χαρακτήρα στα παιδιά είναι ένα από από ποιο σημαντικά πράγματα που έχουμε να κάνουμε στη ζωή μας και απαιτεί χρόνο και προσοχή.
1. Βάλτε την  ανατροφή των παιδιών  στην κορυφή των βασικών ως μια από τις βασικές προτεραιοτήτων σας . Αυτό είναι δύσκολο να το  κάνετε σε έναν κόσμο με τόσες πολλές ανταγωνιστικές απαιτήσεις. Οι  καλοί γονείς συνειδητά  σχεδιάζουν και  αφιερώνουν χρόνο στη φροντίδα των παιδιών. 
2. Αναλογιστείτε πώς  ξοδεύετε  τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας σας. Σκεφτείτε  το χρονικό διάστημα που περνούν τα παιδιά σας με σας. Μήπως μπορείτε τελικά να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο γι’ αυτά; 
3. Δώστε τους το καλό παράδειγμα. Οι άνθρωποι μαθαίνουν κυρίως μέσω  προτύπων. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να αποφύγετε το γεγονός  ότι αποτελείτε παράδειγμα για τα παιδιά σας, καλό ή κακό.
4. Τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια. Πολλά από αυτά που  μαθαίνουν  (  βιβλία, τραγούδια, τηλεόραση,  διαδίκτυο,  ταινίες ) έχουν να κάνουν  με  τις ηθικές αξίες και το χαρακτήρα τους, με το τι είναι ηθικό και τι ανήθικο. Ως γονείς πρέπει να ελέγχουμε τη ροή των ιδεών και εικόνων που επηρεάζουν τα παιδιά μας.
5. Χρησιμοποιήστε μια σωστή γλώσσα επικοινωνίας  απέναντι στα παιδιά σας.

6. Τιμωρήστε τα με αγάπη. Σήμερα, η ποινή έχει μια κακή φήμη.  Γονείς που αισθάνονται ενοχές για τη μη επιβολή τιμωρίας στα παιδιά τους γίνονται μαλθακοί με αποτέλεσμα να χάνουν τον έλεγχο των παιδιών τους.. Τα παιδιά χρειάζονται όρια. Θα αγνοήσουν αυτά τα όρια σε ορισμένες περιπτώσεις. Λογικό είναι λοιπόν να τους αφαιρέσεις το δικαίωμα να παίζουν με το αγαπημένο του παιχνίδι για δυο ημέρες.
7. Μάθετε να ακούτε τα παιδιά σας. Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτά είναι να τα πάρουμε στα σοβαρά και να αφιερώσουμε  το χρόνο  για να τα ακούσουμε. Συνήθως οι γονείς όταν κάμουν διάλογο με τα παιδιά τους  μιλούν μόνο και δεν ακούν.
8. Εμπλακείτε ενεργά στη σχολική ζωή του παιδιού σας.
Το σχολείο είναι το κύριο γεγονός στη ζωή των παιδιών μας. Η εμπειρία τους  από αυτό είναι σαν μια  τσάντα από θριάμβους και απογοητεύσεις που  θα επηρεάσει την πορεία της ζωής τους. Βοηθώντας  όμως τα παιδιά μας να γίνουν καλοί μαθητές αυτό  δεν σημαίνει όμως ότι θα έχουν σφυρηλατήσει  και ένα καλό χαρακτήρα.
 9. Προσπαθήστε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα να τρώτε μαζί.
 Είναι μια καλή ευκαιρία για συζήτηση.
10.  Μη μείνετε όμως στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών σας μόνο με νουθεσίες, Αυτά που λέτε σ’ αυτά κάντε τα και πράξη.
Από πανεπιστήμιο της Βοστόνης : http://www.bu.edu/education/caec/files/10tips.htm

0 σχόλια: