Καλωσορίσατε στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο του Τσέτσου Σταύρου
Images

Οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Ε΄ Δημοτικού

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας σύμφωνα με την απογραφή του ελληνικού πληθυσμού το 2011 εδώ.
Η μεγαλύτερη πόλη της πατρίδας μας είναι η Αθήνα, που είναι  και πρωτεύουσα. Στην Αθήνα βρίσκονται όλες οι κεντρικές υπηρεσίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση, τα υπουργεία (εκτός από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη), η βουλή των Ελλήνων, το ανώτατο δικαστήριο (Άρειος Πάγος) κ.λ.π.


Η Αθήνα
Δεύτερη μεγάλη πόλη σε πληθυσμό είναι η Θεσσαλονίκη. Είναι κέντρο πολιτισμού και οικονομίας στη Β. Ελλάδα. Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη μήνα η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των χωρών της βαλκανικής χερσονήσου και όχι μόνο λόγω της Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης. Επίσης όλο τον χρόνο αλλά ιδιαίτερα την εποχή αυτή γίνονται και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η Θεσσαλονίκη


Στη χώρα μας υπάρχουν πόλεις παλιές και ιστορικές αλλά και πόλεις σύγχρονες, πόλεις μικρές και μεγάλες, πολλές κωμοπόλεις και πολλά χωριά.
 
Η Πάτρα
Το Ηράκλειο
Η Λάρισα
Ο Βόλος


Τα Ιωάννινα
Τα Τρίκκαλα
Η Χαλκίδα
Οι Σέρες
Η Αλεξανδρούπολη
Επίσης στη χώρα μας μπορεί να συναντήσει κανείς ομάδες χωριών όπως είναι τα χωριά του Πηλίου στο Ν. Μαγνησίας, τα χωριά του Σουλίου και τα Ζαχοροχώρια στην  Ήπειρο, και τα χωριά του Πάρνωνα στην Πελοπόννησο.
Επίσης υπάρχουν πόλεις με μεγάλα λιμάνια που εξυπηρετούν τις μεταφορές των εμπορευμάτων όχι μόνο στις πόλεις αυτές αλλά και στις γειτονικές με αυτές. Τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας είναι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας , του Ηρακλείου, του Βόλου κ.τ.λ.

0 σχόλια: